Укр   Рус

Ваш гід в законодавстві України


Друкувати


Закон України ВРУ № 782 від 12.11.2015 Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо забезпечення прозорості діяльності Антимонопольного комітету України

ЗАКОН УКРАЇНИ


Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо забезпечення прозорості діяльності Антимонопольного комітету України

(Відомості Верховної Ради (ВВР), 2015, № 51, ст.473)

Верховна Рада України постановляє:

I. Внести зміни до таких законодавчих актів України:

1. У статті 22-1 Закону України "Про Антимонопольний комітет України" (Відомості Верховної Ради України, 1993 р., № 50, ст. 472; 2004 р., № 13, ст. 181):

1) частину третю викласти в такій редакції:

"Інформація з обмеженим доступом, одержана Антимонопольним комітетом України, його територіальними відділеннями у процесі здійснення своїх повноважень, використовується ними виключно з метою забезпечення виконання завдань, визначених законодавством про захист економічної конкуренції, і не підлягає розголошенню та оприлюдненню, крім випадків:

1) надання інформації органам слідства та суду відповідно до закону;

2) недотримання вимог, встановлених частиною другою статті 6 Закону України "Про доступ до публічної інформації";

3) інших випадків, встановлених законом";

2) після частини третьої доповнити двома новими частинами такого змісту:

"Особа, яка надає інформацію як інформацію з обмеженим доступом, зобов’язана зазначити, яка саме інформація має обмежений доступ, у тому числі які саме документи або частини документів містять інформацію з обмеженим доступом.

У цілях забезпечення права особи на конфіденційність інформації у випадках, передбачених пунктами 2 та 3 частини третьої цієї статті, Антимонопольний комітет України, його територіальні відділення повинні провести консультації з такими особами з метою з’ясування підстав для віднесення інформації до інформації з обмеженим доступом та можливості зняття особою такого статусу з наданої нею інформації, та/або надання особою у встановлений Антимонопольним комітетом України, його територіальним відділенням строк неконфіденційної версії документів чи іншої інформації, зокрема з виключеною, зачорненою чи в інший спосіб зміненою інформацією, яка забезпечує достатній її захист та досягнення цілей, передбачених пунктами 2 та 3 частини третьої цієї статті, та/або з’ясування шкоди, яка може бути завдана особі оприлюдненням такої інформації".

У зв’язку з цим частини четверту - шосту вважати відповідно частинами шостою - восьмою.

2. Статтю 30 Закону України "Про захист від недобросовісної конкуренції" (Відомості Верховної Ради України, 1996 р., № 36, ст. 164; 2009 р., № 15, ст. 204) після частини першої доповнити новою частиною такого змісту:

"Органи Антимонопольного комітету України оприлюднюють рішення за результатом розгляду справ про недобросовісну конкуренцію на офіційному веб-сайті Антимонопольного комітету України протягом 10 робочих днів з дня їх прийняття. Рішення підлягає оприлюдненню в повному обсязі, крім інформації, яка визначена інформацією з обмеженим доступом. Інформація з обмеженим доступом має бути виключена або зачорнена чи змінена в інший спосіб, який забезпечує достатній її захист та достатню прозорість щодо обґрунтування органом Антимонопольного комітету України прийнятого рішення".

У зв’язку з цим частини другу і третю вважати відповідно частинами третьою і четвертою.

3. У Законі України "Про захист економічної конкуренції" (Відомості Верховної Ради України, 2001 р., № 12, ст. 64; 2003 р., № 30, ст. 247; 2012 р., № 5, ст. 36):

1) частину першу статті 30 доповнити абзацом другим такого змісту:

"Інформація щодо прийняття розпорядження про початок розгляду справи про узгоджені дії, концентрацію (назва та організаційно-правова форма учасників узгоджених дій, концентрації, вид узгоджених дій, концентрації) підлягає оприлюдненню на офіційному веб-сайті Антимонопольного комітету України протягом 10 робочих днів з дня прийняття такого розпорядження";

2) частину шосту статті 31 викласти в такій редакції:

"6. Рішення, прийняте за результатом розгляду заяв, справ про узгоджені дії чи концентрацію, оприлюднюється на офіційному веб-сайті Антимонопольного комітету України протягом 10 робочих днів з дня його прийняття. Рішення підлягає оприлюдненню в повному обсязі, крім інформації, яка визначена інформацією з обмеженим доступом. Інформація з обмеженим доступом має бути виключена або зачорнена чи змінена в інший спосіб, який забезпечує достатній її захист та достатню прозорість щодо обґрунтування органом Антимонопольного комітету України прийнятого рішення";

3) у статті 48:

абзац одинадцятий частини першої виключити;

після частини першої доповнити новою частиною такого змісту:

"2. Органи Антимонопольного комітету України оприлюднюють рішення за результатом розгляду справ про порушення законодавства про захист економічної конкуренції на офіційному веб-сайті Антимонопольного комітету України протягом 10 робочих днів з дня його прийняття. Рішення підлягає оприлюдненню в повному обсязі, крім інформації, яка визначена інформацією з обмеженим доступом. Інформація з обмеженим доступом має бути виключена або зачорнена чи змінена в інший спосіб, який забезпечує достатній її захист та достатню прозорість щодо обґрунтування органом Антимонопольного комітету України прийнятого рішення".

У зв’язку з цим частини другу і третю вважати відповідно частинами третьою і четвертою.

II. Прикінцеві положення

1. Цей Закон набирає чинності через три місяці з дня його опублікування.

2. Антимонопольному комітету України у тримісячний строк з дня опублікування цього Закону привести свої нормативно-правові акти у відповідність із цим Законом.

Президент України

П.ПОРОШЕНКО

м. Київ
12 листопада 2015 року
№ 782-VIII



Інші НПА

Постанова ВРУ №808 від 24.11.2015 Про прийняття за основу проекту Закону України про внесення змін до Земельного кодексу України щодо проведення земельних торгів Постанова ВРУ №813 від 24.11.2015 Про прийняття за основу проекту Закону України про внесення змін до Митного кодексу України щодо створення передумов для нової моделі ринку природного газу Постанова ВРУ №814 від 24.11.2015 Про прийняття за основу проекту Закону України про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо дерегуляції в агропромисловому комплексі Постанова ВРУ №823 від 25.11.2015 Про направлення на повторне друге читання проекту Закону України про внесення змін до розділу XX Перехідні положення\" Податкового кодексу України щодо особливостей оподаткування операцій з ввезення на митну територію України та постачання на митній території України транспортних засобів, оснащених електричними двигунами Указ Президент №597 від 21.10.2015 Про відзначення державними нагородами України Указ Президент №621 від 03.11.2015 Про відзначення державними нагородами України з нагоди Дня залізничника Указ Президент №622 від 03.11.2015 Про відзначення державними нагородами України Указ Президент №632 від 09.11.2015 Про відзначення державними нагородами України з нагоди Всеукраїнського дня працівників культури та майстрів народного мистецтва Указ Президент №634 від 12.11.2015 Про нагородження орденом Свободи Розпорядження КМУ №1234 від 25.11.2015 Про передачу будівель у м. Києві